Ulazite u čarobno doba trudnoće koje za sobom nosi razne strahove i nedoumice. Kako bismo smo Vam pomogli da trudnoća bude najljepši i najbezbrižniji period za Vašu porodicu, te da se pobrinete za zdravlje Vaše bebe u njenim prvim danima, omogućili smo Vam besplatan DNK test koji služi otkrivanju urođenih promjena (mutacija) nasljednih informacija, koje povećavaju rizik za oboljenja.

Sada se ukazuju sasvim nove šanse za zaštitu zdravlja vašeg djeteta.

g810pro DNK preventivni skrining test obuhvata ispitivanje DNK na slijedeće rizike:

  • Oštećenje sluha indukovano lijekovima
  • Nedostatak AAT
  • Intolerancija na laktozu
  • Intolerancija na fruktozu
  • Intolerancija na gluten 

Kako nastaje promjena nasljednih informacija?

Svaki hromozom ima dvije kopije pri čemu jedna potiče od oca, druga od majke. Tako, mutacija gena se može pojaviti na jednoj ili na obje kopije jednog hromozoma. Oblik/karakteristika jednog gena na hromozomu naziva se alel. U nekim slučajevima dovoljno je da je prisutan samo jedan mutirani alel da bi se promjenila funkcija gena. Međutim, neki poremećaji normalne funkcije nastupaju tek u slučaju mutacije oba alela.

Iz ovog razloga zdravstveni poremećaj kod djeteta može nastupiti i onda kada su oba roditelja nepogođeni istim.

Bio Save Vam sada nudi preventivni skrining, koji je naročito namjenjen djeci od 0 do 18 mjeseci. Naime, pomoću uzorka pljuvačke Vašeg djeteta ispituju se genetske predispozicije na određene rizike, koji nisu uključeni u običan preventivni skrining, a koji već u odrastanju Vašeg djeteta mogu biti od značaja za njegovo zdravlje.

S obzirom na veliki broj upita za ovaj DNK test odlučili smo da u OKTOBRU svim roditeljima koji nam pruže povjerenje za čuvanje matičnih ćelija svog djeteta darujemo g810 pro DNK test i dodatnih 100 eura popusta.

Sve što trebate da uradite je da nas kontaktirate na 033 742 856 ili i@bio-save.ba kao i na naše društvene mreže FB i IG i osigurate pravo na ovu veliku akciju.

Zato jer brinemo o Vama!